Kolmas suuri uudistusaalto yritysverkkojen 30-vuotisessa historiassa on alkamassa


Verkot kytkeytyvät digitaaliseen liiketoimintaan enemmän kuin koskaan. Kasvava verkkolaitteiden määrä, kyberturvallisuusuhat ja IoT:n yleistyminen pakottavat muutokseen. Täysin uutta on nyt se, että äly liitetään yritysverkkoon ja tuotetaan uudenlaista käyttöpääomaa liiketoiminnalle.

Verkkolaitteet

Verkkolaitteiden määrä kasvaa

Kyberturvallisuusuhat

Kyberturvallisuusuhat lisääntyvät

IoT

IoT yleistyy

Oivaltava verkko oppii älykkäämmäksi, mukautuu käyttötarkoitukseen ja tarjoaa integroitua tietoturvaa.

Blogit


Tavoitteena digiloikka? Ilman oivaltavaa verkkoa et onnistu

Liiketoiminnat digitalisoituvat nyt kaikilla toimialoilla, ja yrityksissä pitää innovoida uusia palveluja nopeammin ja kustannustehokkaammin. Monen yrityksen koko liiketoiminta on jo digitaalista, ja yritysverkoissa liikkuva data on niiden arvokkainta pääomaa. Fujitsun Jari Nykänen pohtii blogissaan miten tietoverkkoja pitäisi uudistaa, jotta ne veisivät digitaalisen liiketoiminnan seuraavalle tasolle.

Jari Nykänen

Jari Nykänen
Sales Director, Enterprise Solutions
Fujitsu Finland Oy

Lue blogi

Digiajan verkko vaatii vahvaa turvaa ‒ neljä neuvoa kyberturvan vartijalle

Entiset tietoverkkojen lainalaisuudet eivät enää päde digiajassa. Digitalisaatio ja IoT lisäävät verkkoihin kohdistuvia kyberriskejä. Fujitsun Petteri Arola antaa blogissaan 4 vinkkiä, miten lisäät kyberturvaa älykkään verkon avulla.

Petteri Arola

Petteri Arola
Head of Enterprise & Cyber Security
Fujitsu Finland Oy

Lue blogi

Tutkimus


Verkkoympäristöjen digiajan valmius ja nykytila – syksy 2017

Verkkojen käyttö ja tietoliikenteen määrä kasvavat digitalisaation edetessä erittäin nopeasti. Automaation, integroidun tietoturvan, suorituskyvyn ja helpon hallittavuuden merkitys korostuu yhä enemmän.

Kartoitimme kyselyllä, kuinka hyvin suomalaisissa yrityksissä on valmistauduttu tietoverkkojen osalta digitalisaatioon ja IoT:hen. Kyselyllä arvioitiin verkkojen kehitys- ja automaatioastetta, ja siihen vastasi 100 tietohallinnossa toimivaa ammattilaista.

Katso tutkimustulokset

Tapahtumat


Tivi-aamu 23.1.2018, Alma-talo, Helsinki

Oivaltava verkko – digiloikan ponnahduslauta

Liiketoiminnan muutosvauhti on nykypäivänä vauhdikasta ja tietoverkoille asetetut vaatimukset muuttuvat samassa tahdissa: kasvava verkkolaitteiden määrä, kyberturvallisuusuhat ja IoT:n yleistyminen pakottavat muutokseen. Keitä ovat digitaalisen muutoksen voittajat?

Täysin uutta on nyt se, että äly liitetään yritysverkkoon ja tuotetaan uudenlaista käyttöpääomaa liiketoiminnalle. Oivaltava verkko oppii älykkäämmäksi, mukautuu käyttötarkoitukseen ja tarjoaa integroitua tietoturvaa. Älykkäässä verkkoympäristössä voidaan helposti muodostaa tieturvallisia työryhmiä, joissa ryhmän jäsenet ja verkkoon liitetyt laitteet jakavat tietoa keskenään koko verkkoa kuormittamatta. Lisäksi oivaltava verkko tunnistaa käyttäjät ja sallii käyttäjäprofiilin mukaiset oikeudet verkon eri osiin automaattisesti.

Älykkään tietoverkon käyttöönoton avulla yritykset ja organisaatiot pystyvät paremmin mukautumaan toimintaympäristöönsä. Oivaltava verkko on täällä – osaatko jo hyödyntää sitä?

Lataa esitysmateriaalit tästä

Mikko Torikka

Mikko Torikka

päätoimittaja, Tivi ja Mikrobitti

Glen Koskela

Glen Koskela

teknologiajohtaja, Fujitsu Nordic

Simo Leisti

Simo Leisti

CEO, Fujitsu Suomi

Ilmo Mäkinen

Ilpo Mäkinen

teknologiajohtaja, Cisco

Markus Markkinen

Markus Markkinen

tietohallintopäällikkö, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pekka Sivonen

Pekka Sivonen

johtaja, digitalisaatiostrategiat ja -ohjelmat, Tekes

Webinaarit


Katso webinaareja ja opi Oivaltavasta verkosta lisää.

Oivaltava verkko - esittelyssä pilvihallitun verkon uutuudet

Oivaltava verkko - esittelyssä pilvihallitun verkon uutuudet

Katso webinaari (28 min)
Salasana: JtpTcrp3

Oivaltava verkko – uuden aikakauden IT-infra digitalisaation tukipilarina

Oivaltava verkko – uuden aikakauden IT-infra digitalisaation tukipilarina

Katso webinaari (27 min)
Salasana: Hmg5ZeXB

Oivaltava verkko – Cisco DNA Center

Oivaltava verkko – Cisco DNA Center

Katso webinaari (29 min)
Salasana: BwAja8jd

Oivaltava verkko - Software Defined Access - Uusi tapa rakentaa kampusverkkoja

Oivaltava verkko - Software Defined Access - Uusi tapa rakentaa kampusverkkoja

Katso webinaari (31 min)
Salasana: vR9qW8V5

Case storyt


Lue mitä hyötyjä asiakkaat ovat saaneet Oivaltavan verkon avulla.

 • One to one vaatii verkolta vauhtia

  One to one vaatii verkolta vauhtia

  Inkoon kouluissa siirrytään yhteiskäytössä olevista iPadeista one to one -malliin, jossa jokaisella opiskelijalla on oma iPad. Tämä vaatii verkolta lisää kapasiteettia, joten Cisco ja Dustin asensivat kolmeen kouluun uuden WLAN-verkon sekä pilvipohjaisen hallintaportaalin.

  Lue koko case
 • Metropolia panostaa tulevaisuuteen

  Metropolia panostaa tulevaisuuteen

  Metropolia toimii useissa kiinteistöissä eri puolilla Helsinkiä, Espoota ja Vantaata. Vuonna 2018 oppilaitos toimii neljällä kampusalueella eri puolella pääkaupunkiseutua. Se satsaa tulevaisuuteen ja haluaa tarjota opiskelijoillensa kattavan ja suorituskykyinen langattoman verkon, jonka myötä he pystyvät tekemään työnsä entistä paremmin ajasta, paikasta ja päätelaitteesta riippumatta. Cisco ja Dustin olivat mukana varmistamassa, että langaton verkko kokonaisuutena on oikein suunniteltu vaativaan korkeakouluympäristöön.

  Lue koko case
 • Digitalisoituva terveydenhuolto vaatii oivaltavaa verkkoa

  Digitalisoituva terveydenhuolto vaatii oivaltavaa verkkoa

  Fujitsun verkkoasiantuntijat suunnittelevat ja rakentavat terveydenhuollon organisaatioille digitaalisen aikakauden vaatimukset täyttävät verkkoympäristöt. Suorituskykyiset, turvalliset ja automatisoidut verkot avaavat lääkärikeskuksille ja sairaaloille uusia mahdollisuuksia tuottaa digitaalisia palveluja sekä tehostaa hoitotyötä ja kanssakäymistä.

  Lue koko toimialatarina

Uutta liiketoimintaa Oivaltavan verkon avulla


Cisco auttaa yrityksiä synnyttämään uutta digitaalista liiketoimintaa ohjelmisto-ohjatuilla Cisco Digital Network Architecture (CDNA) -yritysverkkoratkaisuilla. Cisco tarjoaa kaiken tarvittavan älykkäiden ja automatisoitujen yritysverkkojen toteuttamiseen. Dynaaminen arkkitehtuuri palvelee liiketoiminnan luomista, ja joustaa yritysten muuttuviin tarpeisiin.

Oivaltava verkko on automatisoitu, tietoturvallinen ja analytiikkaa hyödyntävä teknologia tarjoaa täysin uudenlaisen tavan rakentaa verkkoja. Verkko oppii älykkäämmäksi, mukautuu käyttötarkoitukseen ja tarjoaa integroitua tietoturvaa. Sen vankka ja automatisoitu alusta auttaa yrityksiä vastaamaan talouden megatrendeihin.

Oivaltava verkko on pilvi-valmis

Oivaltava verkko on pilvi-valmis

Verkko edistää mobiliteettiä

Verkko edistää mobiliteettiä

Cisco tarjoaa yhdessä kokeneiden kumppaneidensa kanssa asiakkaille kattavat palvelut Oivaltavan verkon suunnitteluun, toteuttamiseen, optimointiin ja ylläpitoon. Verkkoa hallitaan yhtenä turvallisena kokonaisuutena.